top of page
Cadier_en_Keer-Pater_Kustersweg_24_edite

Wonen in the abbey​

Anchor 1

In The Abbey kun je wonen om samen met anderen het leven te leren leven zoals Jezus het bedoelde: samen Jezus leven leren leven. The Abbey in Maastricht is een plek waar community, Bijbelschool, trainingen, kerk, een 24/7 plaats van aanbidding en gebed, en retraites bij elkaar komen. Je neemt deel aan Kingdom Lifestyle activiteiten en leert heel praktisch hoe je de principes die je leert, kunt toepassen in je eigen leven. Het wonen in The Abbey is goed te combineren met werk of studie. Als jij eraan toe bent om te bouwen aan een gezond fundament in jouw leven, denk dan eens aan het wonen in onze community.

Als je woont in The Abbey doe je dat omdat:

 1. Je deel uit wilt maken van een community van mensen die samen Jezus' leven leren leven. Een plek waar samen gelachen en gehuild wordt, een plek waar mensen zoals jij het leven met elkaar delen.

 2. Je persoonlijk wilt groeien, in je relatie met God of misschien zelfs zoekt naar herstel in je leven. Mensen komen vooral tot groei (en herstel) binnen een gezonde gemeenschap. In The Abbey volg je een programma van gezamenlijke momenten van worship, onderwijs, smallgroups en gebed. Je hebt toegang tot verschillende Bijbelscholen, trainingen en conferenties. Als je zoekt naar een plek voor meer persoonlijke begeleiding, zijn er ook mogelijkheden voor (pastorale) begeleiding.

 3. Je mee wilt bouwen. In The Abbey zeggen we: we zijn er met elkaar en voor elkaar. Dat betekent dat je ook in praktische zaken, zoals koken, corvee, taken in en rond het huis mee wilt doen. Als je daarnaast echt een bouwer bent of meer ervaring op wilt doen, is het ook mogelijk om stage te lopen in Kingdom Lifestyle of bij één van de andere organisaties in The Abbey.

Aanmelden

Vul om je aan te melden dit formulier in

Geslacht

WAT MENSEN ZEGGEN

“In mijn leven stond ik 10-0 achter. In de community van Kingdom Lifestyle leerde ik mezelf kennen, genieten van het leven, muziek maken en Gods plan voor mijn leven ontdekken.”​

 

—  Thirza Huliselan

Het wonen

The Abbey bestaat uit het oorspronkelijke klooster uit 1915 dat uitkijkt op Maastricht plus een bijgebouw met zalen en trainingsruimten. 

 

Je komt The Abbey binnen op de eerste etage. In de aankomsthal is de receptie, een gang met kantoren en het trappenhuis naar de tweede en derde etage waar de gangen zijn met community kamers. Op elke gang zijn zo'n 12 kamers en twee gemeenschappelijke badkamers.

 

Er zijn activiteiten die we met de hele community doen, zoals samen eten, worship en gebed en trainingen. Andere activiteiten doe je samen met (een deel van) de community bewoners die ook op jouw gang wonen, zoals corvee en smallgroups. In de community zijn gangen voor mannen en gangen voor vrouwen.

GHME8074_edited.jpg
slaapkamer_edited.jpg

Een standaard kamer in The Abbey is 9 vierkante meter en ongeveer vierkant. Er zijn ook dubbele kamers van 18 vierkante meter en kamers die er qua afmeting tussenin zitten. Voor de kamers die groter zijn dan de standaard kamer betaal je een hogere huur.

Naast je slaapkamer zijn er op elke gang twee badkamers en zijn er wasmachines om je kleren te wassen. In de grote keuken wordt om beurten in corvee-groepen gekookt. Als je weinig kookervaring hebt, wordt je ingedeeld bij mensen met meer kookervaring. Er is een gemeenschappelijke huiskamer waar alleen mensen uit de community komen. Daarnaast is er een grote ontmoetingsruimte waar je ook gasten kunt ontvangen.

 

Er is een ruimte voor aanbidding en gebed. Je kunt daar altijd terecht om alleen of samen met anderen te bidden en God te aanbidden.

In het bijgebouw is een grote zaal waar zondag samenkomsten van Nieuw Leven Maastricht worden gehouden. Daarnaast worden hier in de toekomst geregeld conferenties en themadagen gehouden.

In het bijgebouw is ook de ontmoetingsruimte, de 24/7 aanbidding en gebedsruimte, leslokalen (Bijbelschool) en de huiskamer van de community. 

Het bijgebouw is door een gang aan het hoofdgebouw verbonden.

Worship Kingdom Lifestyle

Worship Kingdom Lifestyle

Video afspelen
2019-10-29%2012.40_edited.jpg

De community geven we met elkaar en voor elkaar vorm. Samen met de mensen op de gang waar we wonen, houden we onze gang bij. Daarnaast zijn er corveetaken zoals koken, tafel dekken, post sorteren en schoonmaaktaken waarvoor we een corveerooster hebben.

 

Eens per zoveel weken pakken we als gang ook een wat grotere taak op in en om het huis, zoals het bijhouden van de tuin.

 

Als je in de community woont, verwachten we dat je doordeweeks een daginvulling hebt. Dat kan werk of opleiding zijn maar het is ook mogelijk om in en om het klooster vrijwilligerswerk te doen.

het programma

In The Abbey volgen we met elkaar een programma van samen eten, aanbidding en gebed, smallgroups, goed nieuws en onderwijsmomenten.

Eens per week is er op maandagavond na de avondmaaltijd een gezamenlijk moment van zo'n half uur. We delen goed nieuws met elkaar, en nemen tijd voor aanbidding en gebed. Op donderdagavond is er de ene week een thema-avond en de andere week zijn er smallgroups. 

Op deze manier hebben we het programma zo vormgegeven dat het voor iedereen goed te combineren is met andere doordeweekse verplichtingen. Als je bij ons komt wonen, verwachten we dat je meedoet met de gezamenlijke momenten.

Wanneer je 's morgens thuis bent, beginnen we de dag samen met een dagopening in de aanbiddingsruimte.

Volg ook één van de Bijbelscholen van Kingdom Lifestyle....

School of Supernatural Life

School of Kingdom Culture

Het onderwijs van het eerste jaar van de Bijbelschool van Bethel, Redding

De cultuurpijlers voor een bovennatuurlijke leefstijl

extra begeleiding

In het Transformation Center van The Abbey worden verschillende vormen van begeleiding gegeven waar je, al dan niet tegen een vergoeding, gebruik van kunt maken, zoals:

 • De training 'Werken aan Een Gezonde Basis'

 • Individuele begeleiding of coaching

 • Sozo gebedsessie

Study Group
praktische informatie

De kosten voor het wonen in The Abbey bestaan uit drie onderdelen:

1. De kamerhuur:  €275 (standaard kamer), €310 (grote kamer), €375 (dubbele kamer) (De grote en dubbele kamers zijn beperkt beschikbaar)

2. Gas, water, elektra, internet, algemene ruimten: €100

3. Programma en begeleiding community: €100

De totale kosten voor een standaard kamer zijn dan €475 en voor een dubbele kamer €575.

Eten en drinken wordt gezamenlijk in de community geregeld middels een voedingskas met bijdrage per dag (koffie/thee, schoonmaakmiddelen) en per maaltijd. 

Aanmelden voor wonen in The Abbey kan via het aanmeldformulier

 • Zijn huisdieren toegestaan in The Abbey?
  Honden en katten, vogels, cavia's, konijnen en overige dieren zijn in The Abbey niet toegestaan. Een uitzondering zijn vissen.
 • Mag je roken in The Abbey?
  In het algemeen geldt een ontmoedigingsbeleid voor roken: als je niet rookt, verwachten we van je dat je ook niet gaat roken en rook je wel, dan verwachten we van je dat je anderen niet stimuleert om ook te gaan roken. In het gebouw van The Abbey en bij de in- en uitgangen van The Abbey is roken niet toegestaan.
 • Mag er alcohol gedronken worden?
  Alcohol is niet strikt verboden en kan bij gelegenheid genuttigd worden. Let erop dat je rekening houdt met medebewoners die een achtergrond hebben van overmatig alcohol gebruik. Bij overmatig alcohol gebruik (te veel en/of te vaak) spreken we elkaar aan.
 • Kan ik samen met mijn kind in The Abbey wonen?
  De dubbele kamers zijn geschikt voor een vader of moeder met een jong kind (< 4 jaar). Voor oudere kinderen of meerdere kinderen is de locatie minder geschikt.
 • Kunnen wij als echtpaar in The Abbey wonen?
  Het is mogelijk om als echtpaar in The Abbey te wonen. Bijvoorbeeld wanneer je zelf wilt leren om een community te leiden, tijdelijk in The Abbey woont in combinatie met de Bijbelschool en internship of mee helpt om The Abbey vorm te geven.
 • Wordt van bewoners verwacht dat zij christen zijn?
  Ja, als bewoners van The Abbey hebben we allemaal de keuze gemaakt om Jezus te volgen en te leven volgens Bijbelse normen. We zien onszelf als mensen die samen het soort leven leren leven dat Jezus ons voordeed. Wanneer je Jezus nog niet kent, ben je altijd welkom bij de activiteiten die we organiseren voor mensen buiten The Abbey. Wil je meer weten over het leven met Jezus, neem dan contact met ons op of bezoek de samenkomst van Nieuw Leven Maastricht die elke zondagmorgen in The Abbey plaatsvindt.
 • Zijn er leeftijdsbeperkingen?
  Je kunt bij The Abbey in principe wonen vanaf je 17e. Er is geen bovengrens in leeftijd. De meeste bewoners zijn tussen de 20 en 35 jaar maar we vinden het heel verrijkend om met mensen van verschillende generaties samen op te trekken.
 • Kan ik als minder valide wonen in The Abbey?
  Er zijn beperkte faciliteiten voor minder validen. De begane grond en de eerste etage zijn bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Op de eerste etage zijn kamers nabij een minder validen badkamer. Inpandig is er een lift voor kleine rolstoelen.
 • Kunnen jullie voor mij de huur voorschieten?
  De huur wordt elke maand voor de eerste van de maand betaald. Wanneer het lastig voor je is om de huur voor de eerste van de maand te voldoen, vragen we je om daar in je eigen netwerk een oplossing voor te zoeken. The Abbey schiet geen huren voor.
 • Is de community voor zowel mannen als vrouwen?
  Vaak zijn communities opgezet voor alleen mannen of alleen vrouwen. In The Abbey wonen zowel mannen als vrouwen.
 • Moet ik lid worden van Nieuw Leven Maastricht als ik in The Abbey woon?
  In The Abbey worden onder andere op zondag samenkomsten gehouden van Nieuw Leven Maastricht. Je bent altijd van harte welkom bij deze samenkomsten, of je wel of geen lid bent. Als je in The Abbey woont, hoef je geen lid te worden van Nieuw Leven Maastricht. Er wordt wel van je verwacht dat je op zondag een samenkomst bezoekt, maar dit mag een kerk zijn van je eigen keuze.
 • Heb ik als bewoner van The Abbey gratis toegang tot alle conferenties?
  Dat is afhankelijk van de conferentie en wie de conferentie organiseert. Sommige conferenties zijn vrij toegankelijk. Er zullen ook conferenties zijn waar je als Abbey bewoner met korting aan deel kunt nemen of waarvoor je dezelfde toegangsprijs betaalt als anderen.
 • Kan ik het wonen in The Abbey combineren met het volgen van de School of Supernatural Life?
  Ja, dat kan. De School of Supernatural Life start een aantal keer per jaar en je kunt het wonen in The Abbey combineren met deze school of één van de andere scholen.
 • Kan ik mijn maatschappelijke stage bij The Abbey volgen?
  Ja, dat kan. Je kunt daarvoor met ons kontakt opnemen via het kontaktformulier of door een mailtje te sturen naar info@kingdomlifestyle.nl
 • Zijn logees toegestaan in The Abbey?
  Indien beschikbaar kun je een logee ontvangen die overnacht in de logeerkamer van The Abbey.
 • Kan ik ook tijdelijk in The Abbey wonen?
  Regelmatig krijgen we de vraag van mensen om voor een kortere periode, bijvoorbeeld 1 tot 3 maanden in The Abbey te wonen. Bijvoorbeeld zendelingen met verlof, buitenlandse Bijbelschool studenten die met verlof zijn of die na terugkeer in Nederland tijdelijk in The Abbey willen wonen, of gehuwden die (tijdelijk) uit elkaar gaan of mensen die in een crisis of burn-out zitten. Er is in The Abbey beperkt ruimte voor mensen die tijdelijk in The Abbey willen wonen. Voorwaarde is dat mensen net als andere Abbey bewoners deel nemen aan het programma.
 • Zijn de kamers gemeubileerd?
  De kamers in The Abbey zijn voorzien van vloerbedekking (laminaat) en gordijnen. In principe worden kamers kaal verhuurd. In The Abbey zijn een aantal meubels (kasten) aanwezig die, indien beschikbaar, gebruikt kunnen worden.
 • Ik heb verkering, mag mijn vriend of vriendin bij mij overnachten?"
  Wanneer je een relatie hebt, komt al snel de vraag naar voren hoe je omgaat met seksualiteit voordat je getrouwd bent. Binnen The Abbey zien we seksualiteit als passend binnen een huwelijk. Wanneer je niet getrouwd bent en je vriend of vriendin wil logeren in The Abbey, dan kan hij of zij gebruikmaken van een logeerkamer. Het is niet toegestaan om bij elkaar te overnachten.
bottom of page