top of page
Cadier_en_Keer-Pater_Kustersweg_24_edite

Wonen in the abbey​

Anchor 1

In The Abbey kun je wonen om samen met anderen het leven te leren leven zoals Jezus het bedoelde: samen Jezus leven leren leven. The Abbey in Maastricht is een plek waar community, Bijbelschool, trainingen, kerk, een 24/7 plaats van aanbidding en gebed, en retraites bij elkaar komen. Je neemt deel aan Kingdom Lifestyle activiteiten en leert heel praktisch hoe je de principes die je leert, kunt toepassen in je eigen leven. Het wonen in The Abbey is goed te combineren met werk of studie. Als jij eraan toe bent om te bouwen aan een gezond fundament in jouw leven, denk dan eens aan het wonen in onze community.

Als je woont in The Abbey doe je dat omdat:

  1. Je deel uit wilt maken van een community van mensen die samen Jezus' leven leren leven. Een plek waar samen gelachen en gehuild wordt, een plek waar mensen zoals jij het leven met elkaar delen.

  2. Je persoonlijk wilt groeien, in je relatie met God of misschien zelfs zoekt naar herstel in je leven. Mensen komen vooral tot groei (en herstel) binnen een gezonde gemeenschap. In The Abbey volg je een programma van gezamenlijke momenten van worship, onderwijs, smallgroups en gebed. Je hebt toegang tot verschillende Bijbelscholen, trainingen en conferenties. Als je zoekt naar een plek voor meer persoonlijke begeleiding, zijn er ook mogelijkheden voor (pastorale) begeleiding.

  3. Je mee wilt bouwen. In The Abbey zeggen we: we zijn er met elkaar en voor elkaar. Dat betekent dat je ook in praktische zaken, zoals koken, corvee, taken in en rond het huis mee wilt doen. Als je daarnaast echt een bouwer bent of meer ervaring op wilt doen, is het ook mogelijk om stage te lopen in Kingdom Lifestyle of bij één van de andere organisaties in The Abbey.

Aanmelden

Vul om je aan te melden dit formulier in

Geslacht

WAT MENSEN ZEGGEN

“In mijn leven stond ik 10-0 achter. In de community van Kingdom Lifestyle leerde ik mezelf kennen, genieten van het leven, muziek maken en Gods plan voor mijn leven ontdekken.”​

 

—  Thirza Huliselan

Het wonen

The Abbey bestaat uit het oorspronkelijke klooster uit 1915 dat uitkijkt op Maastricht plus een bijgebouw met zalen en trainingsruimten. 

 

Je komt The Abbey binnen op de eerste etage. In de aankomsthal is de receptie, een gang met kantoren en het trappenhuis naar de tweede en derde etage waar de gangen zijn met community kamers. Op elke gang zijn zo'n 12 kamers en twee gemeenschappelijke badkamers.

 

Er zijn activiteiten die we met de hele community doen, zoals samen eten, worship en gebed en trainingen. Andere activiteiten doe je samen met (een deel van) de community bewoners die ook op jouw gang wonen, zoals corvee en smallgroups. In de community zijn gangen voor mannen en gangen voor vrouwen.

GHME8074_edited.jpg
slaapkamer_edited.jpg

Een standaard kamer in The Abbey is 9 vierkante meter en ongeveer vierkant. Er zijn ook dubbele kamers van 18 vierkante meter en kamers die er qua afmeting tussenin zitten. Voor de kamers die groter zijn dan de standaard kamer betaal je een hogere huur.

Naast je slaapkamer zijn er op elke gang twee badkamers en zijn er wasmachines om je kleren te wassen. In de grote keuken wordt om beurten in corvee-groepen gekookt. Als je weinig kookervaring hebt, wordt je ingedeeld bij mensen met meer kookervaring. Er is een gemeenschappelijke huiskamer waar alleen mensen uit de community komen. Daarnaast is er een grote ontmoetingsruimte waar je ook gasten kunt ontvangen.

 

Er is een ruimte voor aanbidding en gebed. Je kunt daar altijd terecht om alleen of samen met anderen te bidden en God te aanbidden.

In het bijgebouw is een grote zaal waar zondag samenkomsten van Nieuw Leven Maastricht worden gehouden. Daarnaast worden hier in de toekomst geregeld conferenties en themadagen gehouden.

In het bijgebouw is ook de ontmoetingsruimte, de 24/7 aanbidding en gebedsruimte, leslokalen (Bijbelschool) en de huiskamer van de community. 

Het bijgebouw is door een gang aan het hoofdgebouw verbonden.